Vabljeni na Ptujski triatlon

Ljubljana, 25. april 2017

Ptujski triatlon cilj

Ena izmed tradicij v slovenskem triatlonu, ki priča o tem, da je triatlon v Sloveniji vse bolj popularen, je vsekakor tudi uvodna tekma za slovenski pokal v triatlonu. Že 16 let zaporedoma se začne prvi vikend v maju na Ptuju.

Kar nekaj 100 triatloncev bo v nedeljo, 7. maja, tekmovalo v prelepem okolju Term Ptuj v razdaljah cici akvatlona, super sprint triatlona in sprint triatlona.

Kot nam je povedal vodja dogodka, legenda slovenskega triatlona Rade Ačimovič, Tekaški klub MARATON iz Ptuja deluje že od leta 1991.

»Začetni osnovni cilj kluba je bil promoviranje teka kot zdravega načina življenja. Člani kluba smo se udeleževali maratonov po vsem svetu – v  New Yorku, Dunaju, Parizu, Amsterdamu, Berlinu, Radencih, Ljubljani in še kje,« razlaga Ačimovič.

Leta 2002 so ustanovili sekcijo triatlona. Od takrat tudi redno organizirajo Ptujski triatlon.

»Člani kluba smo ljubitelji gibanja v naravi, rekreativci, ki nimamo nekih visokih tekmovalnih ciljev. Zato tudi nimamo šole triatlona. Treniramo v glavnem vsak zase, enkrat na teden se dobimo na treningu plavanja, tisti s triatlonskimi z licencami pa se udeležujemo triatlonskih tekmovanj,« je še dejal Ačimovič.

Obenem je povabil vse ljubitelje triatlona na Ptuj v nedeljo, 7. maja, spletne prijave pa so na strani www.tkm-ptuj.si odprte le še do srede, 3. maja.