Vabljeni prvo julijsko nedeljo na Ocean Lava Triatlon Velenje

Velenje, 22. junij 2017

Ocean Lava Triatlon Velenje

Lepši, večji, boljši, glasnejši- to je moto triatlonske tekme v prestolnici Saleške doline v Velenju. Triatlon Velenje bo letos v novi preobleki, in sicer v preobleki svetovne serije OCEAN LAVA.

Nino Cokan, vodja prireditve, zato vabi vse triatlonce, da se prvo julijsko nedeljo, natančneje 2. julija, udeležijo velenjskega triatlona.

»Gre za enega izmed tradicionalno najlepših slovenskih triatlonov. Plava se v kristalno čisti vodi, kolesarska trasa je razgibana. Zanimiva je nezahtevna in v celoti ravninska tekaška trasa. Tudi letos je program pester, discipline so namenjene za vse starostne skupine in za vse stopnje pripravljenosti,« razlaga Cokan.

Sicer pa je Ocean Lava triatlon Velenje že osmi po vrsti, po Cokanovih besedah pa je popularen predvsem zaradi zaradi neokrnjene narave, prelepe okolice in vrhunske trase.

In kakšne novosti so pripravili za letos ?

»Letos programu dodajamo sprint triatlon in štafetni šprint triatlon, ki bosta dogajanje še popestrila in dodatno privabila udeležence,« pravi Cokan in v isti sapi dodaja, da bodo glavne tekme na dogodku akvatlon, cici akvatlon, triatlon za vsakogar, sprint triatlon in olimpik triatlon.

Organizatorji pričakujejo prek 200 udeležencev in triatlonce iz najmanj 5 držav.