Vabljeni na Ambrož Triatlon Kamnik v nedeljo, 3. septembra

Kamnik, 26. julij 2017

Ambrož triatlon Kamnik

Ambrož Triatlon Kamnik oziroma triatlon z razgledom, kakor ga tudi imenujejo, bo tudi tokrat v nedeljo, 3. septembra.

V Kamniku bo poleg klasične ponudbe cici triatlona, triatlona za vsakogar in sprinta ponudil novost na triatlonskem trgunastop mešanih štafet. Gre za nov format triatlonskega tekmovanja, ki je bil pred dobrim mesecem sprejet v družino olimpijskih disciplin. In tako kot v Kamniku ga boste torej videli tudi na sporedu naslednje olimpijade.

Na Ambrož Triatlonu Kamnik bodo organizatorji (TK Trisport Exoterm) premierno izvedli to obliko tekmovanja, kjer v štafetnem nastopu vsak tekmovalec opravi z vsemi disciplinami. Dolžine so super sprint: 200 m plavanja-7 km kolesa-2 km teka, in tekmovalci so razporejeni: moški-ženska-moški-ženska.  Za primer: prvi tekmovalec opravi cel triatlon, preda čip naslednji sotekmovalki, ki skoči v vodo in opravi s celim triatlonom, le-ta spet na koncu porine v vodo sotekmovalca in zadnja ženska, četrta oseba štafete, po zaključenem teku konča v ciljni areni. In to je čas, ki šteje za uvrstitev ekipe na državnem prvenstvu.

Klubi bodo lahko sestavili mladinske in članske štafete, torej do 19 let in nad 20 let. Razlog, zakaj je bil ta format sprejet v olimpijsko družino, je enostaven: s tem se vzpodbuja tudi ženski del triatlonske populacije in jim ponudi možnost k večji uveljavitvi v triatlonu. Vsekakor je to odlična popotnica za mladi rod tekmovalcev, ki jim je super sprint razdalja pisana na kožo.

Več informacij lahko najdete na spletni strani www.trisport-klub.si