Vabijo vas lepote Šmartinskega jezera

Ljubljana, 14. maj 2017

Triatlon Šmartinsko jezero

Z naslednjim vikendom se praktično začne prvi vrhunec triatlonske sezone v Sloveniji, ki bo trajal do nedelje, 2. julija. Kar sedem vikendov zaporedoma bodo namreč potekale tekme za slovenski pokal v triatlonu, duatlonu in akvatlonu po vsej Sloveniji (vmes tudi šolski akvatloni Triatlon je zabaven).

Prvi bo v soboto, 20. maja popoldne, ko bo na sporedu šesti triatlon na Šmartinskem jezeru, ki ga organizira Nino Cokan, predsednik TK Celje.

»Lepota in čar tekme je predvsem naravno okolje celjske destinacije,  lepa narava in tehnična trasa,« pojasnjuje Cokan, in dodaja, da triatlon na Šmartinskem jezeru poteka na eni izmed najbolj zanimivih lokacij v Celju.

Kot običajno bo organizator ponudil celotno paleto triatlona za vse okuse – od akvatlona, cici akvatlona, triatlona za vsakogar/super sprint triatlona do sprint triatlona (skupaj s štafetami). Kot je še dejal Cokan, organizator zaradi utečenosti novosti ne načrtuje. Na tekmi pa pričakujejo 150 do 200 udeležencev iz vseh slovenskih klubov in iz tujine.

Cokan je še dejal, da vsi udeleženci sodelujejo pri žrebu nagrad, ki jih podarjajo pokrovitelji dogodka. Udeleženci pa v cilju prejmejo spominsko diplomo in spominsko medaljo dogodka.