Neutrudni člani ribniškega triatlonskega kluba vsako leto povečujejo svoj obseg delovanja

Ribnica, 31. maj 2017

Triatlon Kočevje start

TK Riko Inles Ribnica bo svoj drugi vrhunec sezone (po aprilskem duatlonu) imel v soboto, 10. junija, ko bodo v Kočevju na Rudniškem jezeru organizirali triatlon.

V TK Riko Inles Ribnica se zavedajo, da so znani po dobri organizaciji tekem, zato obljubljajo, da se bodo tudi v Kočevju domači in tuji triatlonci počutili kot doma.

Kot nam je povedal Damjan Kromar, gonila sila ribniškega triatlonskega kluba, ima triatlon na Rudniškem jezeru lepo tradicijo.

»Triatlon Kočevje je v naši organizaciji že štirinajsti po vrsti, z nekaj letno prekinitvijo med leti 2011 in 2014 zaradi tehničnih in logističnih težav,« pojasnjuje Kromar.

Pravi, da je Rudniško jezero s svojo okolico kot nalašč za organizacijo takšne prireditve, kot je triatlon. V bližini je namreč potrebno imeti zadosti velik menjalni prostor, parkirišča v neposredni okolici ter tekaško progo.

»Poleg tega je sredi vsega gostišče Penzion Jezero – Tušek, ki nam vedno nudi prehrano, pijačo in prostor za pogostitev tekmovalcev,« razlaga Kromar.

Letos so se v TK Riko Inles Ribnica še posebej potrudili in organizirali vrsto tekem, kjer lahko vsak tekmovalec najde nekaj zase.

»V soboto, 10. junija, organiziramo DP v sprint triatlonu, DP v super sprint triatlonu, DP v para triatlonu, poleg tega pa še odprto prvenstvo Slovenske vojske in policije,« pravi Kromar,

in v isti sapi dodaja, da pričakujejo okoli 150 tekmovalcev na sprint triatlonu, 70-80 na super sprintu ter približno 50 na cici akvatlonu. Ob tem je še dodal, da na prireditvi razen odprtega prvenstva Slovenske policije in vojske ne načrtujejo posebnih novosti.

»Pričakujemo pa, da se bo zaradi DP kočevske triatlonske tekme udeležilo veliko število najboljših slovenskih triatloncev,« je zaključil Kromar.