V Ajdovščini se nam obeta pravi triatlonski spektakel

Ajdovščina, 6. september 2017

Eden izmed najbolj aktivnih klubov je vsekakor Triatlonski klub Ajdovščina, ki vas v soboto, 16. septembra, vabi na posebno doživetje v sklopu dogodka Primorska hranilnica 1. Triatlon mesta Ajdovščina.

Organizirali bodo pravi triatlonski spektakel, ki bo primeren tako za najmlajše, dobro pripravljene in rekreativne triatlonce, kot tudi za veterane in seniorje.

Posebna zanimivost bo ekipno državno prvenstvo v super sprint triatlonu. Ekipo lahko sestavljajo tri dekleta ali trije fantje. Vsak od njih mora opraviti svojo disciplino super sprint triatlona (300 m plavanja, 8 km kolesa, 2 km teka), torej gre za sistem štafete, in končni rezultat ekipe se šteje, ko zadnji tekmovalec ali tekmovalka pride v cilj.

Predprijave so možne na www.protime.si.

O tem, kakšna tekma nas pričakuje, nam je več povedal Uroš Medvedec, predsednik TK Ajdovščina:

»Veseli smo, da smo triatlon uspeli v pripeljati v center mesta Ajdovščina. S tem ga bomo seveda približali čim večjemu številu ljudi, obiskovalcev in navijačev. Kar zadeva same tekme, bodo potekale na atraktivni trasi. Plavanje bo na letnem kopališču, kolesarjenje bo po ulicah in centru Ajdovščine, tek pa bo potekal po bližnji tekaški trim poti. Glavna značilnost Primorska hranilnica 1. Triatlon mesta Ajdovščina bo, da gre celotna kolesarska trasa po ulicah mesta in skozi mestno jedro. Predprijave so možne do četrtka, 14.9. Ob tem upam, da bo v Ajdovščini prisotnih večina slovenskih triatlonskih klubov s kakšno štafeto ali s posameznim triatloncem oziroma triatlonko. Vsekakor pričakujemo tudi triatlonce iz Italije in Hrvaške. Ob tem vsekakor velja poudariti podporo Občine Ajdovščina, s katero smo zelo zadovoljni in brez katere dogodka ne bi bilo moč izvesti.«