V nedeljo bo v Zagrebu velika slovenska udeležba

Ljubljana, 7. september 2017

Plavanje

Triatlonska sezona doma in v tujini se počasi bliža h koncu, naše mlade triatlonske ase pa čaka še nekaj preizkušenj.

Prva je na Hrvaškem, in sicer ETU junior cup v Zagrebu v nedeljo, 10.9, nastopajo pa: Matej Dečman, Žiga Berlec, Jan Škrjanc, Matic Močnik, Mark Mandič, Klemen Bojanc, Domen Obreza, Maks Repše, Maks Škufca, Tjaša Vrtačič, Ajda Ahačič, Urška Bernot, Alja Marič, Katja Hočevar, Hanah Pevec.

O tem, zakaj je pomembno, da se naši mladi triatlonci udeležijo čim večjega števila mednarodnih triatlonskih tekem, smo povprašali strokovnega sodelavca TZS Miloša Petelina, ki nam je povedal:

»Zelo dobro je, da se mladi triatlonski upi udeležijo čim več mednarodnih tekem v tujini. Gre za močna tekmovanja, kjer se lahko naši reprezentanti pomerijo med evropsko elito. Nekateri mladi triatlonci so zato tudi veliko napredovali. Matevž Planko je recimo naš najvišje uvrščen mladinec, trenutno je uvrščen na 2. mesto v Evropi med fanti. Sledijo pa mu Klemen Bojanc, Jan Škrjanc, Domen Obreza itd. Med mladinkami pa je najvišje uvrščena Tjaša Vrtačič, sledijo pa ji Katja Hočevar in ostale punce. Kar zadeva tekme v Zagrebu, je značilnost ta, da je kolesarski del ravninski in tehnično zahteven, tek pa prav tako poteka po ravnem. Glede na prijavljene tekmovalce pa pričakujemo vsaj uvrstitve med dobitnike točk, torej med 20 najboljših.«