Zadovoljni in nasmejani obrazi na triatlonu na Kodeljevem

Ljubljana, 28. avgust 2017

Ljubljanski triatlon

Tudi 3. Ljubljanski triatlon je potrdil, da je organizator TK Telemach Ljubljana zadel z žebljico na glavico, ko je ponovno vrnil triatlon v slovensko prestolnico.

Nasmejani in zadovoljni obrazi, mnogo osebnih in moštvenih bitk, velike zmage tako najmlajših kot najstarejših in borbe do zadnjega metra – vse to je bilo mogoče videti v nedeljo na Kodeljevem.

Tekme so se vrstile praktično ena za drugo, po nastopu cicijev, tekmovalcev v super sprint triatlonu in triatlonu za vsakogar, državnem prvenstvu za medije itd., sta sledila vrhunca dneva – sprint triatlon in klubsko državno prvenstvo.

V sprint triatlonu je v absolutni kategoriji med fanti zmagal Mark Mandič (TK Utrip) s časom 1 ure, 1 minute in 46 sekund, med dekleti pa Alenka Mikuž Vidmar (TK Ajdovščina) s časom 1 ure, 28 minut in 55 sekund.

Klubsko prvenstvo:

1. TK Telemach Ljubljana

2. TK Trisport Exoterm

3. TK Riko Inles Ribnica

Moško ekipno kronometrsko odprto

1. TK Riko Inles Ribnica

2. TK Telemach Ljubljana

3. TK Trisport Exoterm

Žensko ekipno krono odprto

1. TK Telemach Ljubljana 1

2. TK Trisport Exoterm

3. TK Telemach Ljubljana 2

Da pa je triatlon v centru Ljubljane sploh možni izvesti, pa seveda ob pokroviteljih ne gre prezreti prostovoljcev, gasilcev in tabornikov, ki so kot prostovoljni reditelji skoraj 10 ur na vročem soncu skrbeli za nemoten potek tekme.

Po tekmi nam je Mitja Mori (TK Telemach Ljubljana), ki je glavni organizator 3. Ljubljanskega triatlona, povedal:

»Že tretje leto se po najboljših močeh trudimo, da pripeljemo triatlon nazaj v Ljubljano na Kodeljevo, kar nam za zdaj uspeva. Na 3. ljubljanskem triatlonu smo imeli tako prek 200 tekmovalcev. Številka bi bila še višja, če ne bi bili zaradi lepega vremena mnogi še na dopustu. Zadovoljni smo, da smo uspeli zbrati 19 ekip iz vse Slovenije na klubskem državnem prvenstvu. Za naslednje leto razmišljamo, da bi mogoče triatlon v Ljubljani organizirali že v mesecu maju. Torej da ga prestavimo na obdobje, ko so po zimsko-pomladnih pripravah vsi lačni triatlona. Razmišljamo pa tudi o prestavitvi  triatlona v center Ljubljane. Po drugi strani pa nas veseli, da so tekmo na Kodeljevem lepo sprejeli tudi v lokalni skupnosti. Ob tem bi se zahvalil tudi MO Ljubljana, ki je dogodek podprla do te mere, da smo ga sploh lahko izvedli.«

foto: Jernej Rodič