»Prvič v karieri sem si zaželel, da bi tekaška proga trajala še kakšen kilometer ali dva.«

Lizbona, 8. maj 2017

Jaroslav Kovačič Lizbona

Eden najbolj prepoznavnih dolgoprogašev, Posavčan Jaroslav Kovačič, je odlično začel sezono 2017. Po januarski preizkušnji v Dubaju se je tokrat udeležil tekme Challenge Lizbona, ki je ponovno dokazala, da se je drugačen pristop k treningu popularnemu Jarotu hitro obrestoval.

V zelo zanimivi tekmi v portugalski prestolnici je bil boj za zmago odprt do zadnjega triatlonskega metra. Zmagal je Joao Pereira s časom 3 ure, 41 minut in 23 sekund, Kovačič pa je dosegel odlično peto mesto s časom 3 ure, 45 minut in 18 sekund. Kako blizu je bil Jaro najboljšim, pove podatek, da je tretjim mestom, ki ga je dosegel Patrick Dirksmeier, zaostal za zgolj 7 sekund.

In kaj je po tekmi ekskluzivno za našo spletno stran povedal Jaroslav Kovačič ?

»Atraktivna lokacija, vse na dosegu roke in mesto polno zgodovine so botrovali, da se resneje pripravim na Challenge Lizbona. Na sami startni listi je bilo kar nekaj uveljavljenih triatloncev. To je nakazovalo na borbo od začetka do konca. In tako se je tudi zgodilo. Tekmo sem zaključil na 5.mestu, vendar me je do 2. mesta ločilo le 25 sekund, za četrtim pa sem zaostal zgolj sekundo. Nekoliko spredaj je bil le Joao Pereira, ki je bil peti na OI v Riu. Z nastopom sem zadovoljen, saj se kažejo pozitivni premiki tako na kolesarskem kot na tekaškem delu. Prvič v karieri sem si zaželel, da bi tekaška proga trajala še kakšen kilometer ali dva. Naslednja tekma sledi konec maja v okolici Barcelone, tudi ta bo na polovični razdalji.«