Domen Dornik zadovoljen z drugim in petim mestom v Jordaniji

Aqaba, Jordanija, 7. oktober 2017

Šestindvajsetletni Trboveljčan Domen Dornik je na sprint triatlonu in duatlonu v Jordaniji, ki jih je opravil v razmaku nekaj ur, dokazal, da se počasi vrača v pravo tekmovalno formo.

Azijski pokal v jordanskem mestu Aqaba pa mu bo prav gotovo ostal v lepem spominu. Peto mesto v triatlonu in drugo mesto v duatlonu mu nista prinesla le novih točk, ampak tudi prepotrebno samozavest za nadaljevanje začrtane triatlonske poti.

Po tekmi se nam je Domen javil iz Jordanije in nam povedal naslednje:

»Takoj po tekmi sem bil kar malo jezen, saj sem v triatlonu izgubil 3. mesto v zadnjem kilometru. Drugače gledano moram biti s tekmo zadovoljen. V vodi sem se počutil dobro, saj sem prišle ven kot prvi. Na kolesu smo bili skupina 6-ih tekmovalcev, kjer tempo ni bil premočen, saj je večina čakala na tek. Prvi krog teka sem začel dobro in sem bil ves čas na drugem ali tretjem mestu. V drugem krogu pa so noge postajale utrujene in mi je v zaključku zmanjkalo moči, tako da sta me malo pred ciljem prehitela dva tekmovalca. Na koncu moram biti zadovoljen z novimi osvojenimi točkami, kar je bil tudi moj cilj. Vesel sem, da se pri meni sedaj stvari počasi postavljajo na pravo mesto. Seveda še ni tako, kot bi si želel, ampak moram biti potrpežljiv. Eno uro kasneje sem štartal še duatlon. Prvi tek sem začel kontrolirano in držal drugo skupino, iz katere sva potem še z enim tekmovalcem skupaj opravila kolesarski del. Na drugi tek sva prišla kakšnih 15 sekund zaostanka za vodilnim. Noge sem imel že zelo utrujene in sem bil na robu krčev, tako da sem drugi tek odtekel, kolikor sem še imel moči, in na koncu osvojil 2 mesto. Tu sem se kar malce presenetil, da sem lahko v močnem tempu zdržal še to tekmo, ki je bila tudi zelo dober trening.«