Dornik na tekmi Bundeslige osvojil 30. mesto

Ljubljana, 24. julij 2017

Domen Dornik Rowe Bundesliga

Trboveljčan Domen Dornik se po dveh letošnjih neobičajnih problemih s prehrano (zastrupitev v Aziji, zamenjava prehranskih navad letos poleti itd.) počasi vrača v prve »bojne linije« na triatlonskih tekmah.

Včeraj je za svojo ekipo Rowe Triathlon tekmoval v Bundesligi in kot nam je povedal, je bilo počutje že malo boljše. Dornik sicer poudarja, da je dosegel podpovprečen rezultat, vendar je zadovoljen, ker se mu energija počasi vrača. Obenem pa priznava, da bo potrebnih še kakih 5 do 6 tednov, da pride nazaj v normalno stanje.

O tekmi v Bundesligi pa nam je Domen povedal naslednje:

»Včeraj je bila druga tekma Bundeslige, kjer nastopam za Rowe Triathlon. Člana ekipe sta tudi Matevž in Nik, ki pa tokrat nista nastopila. Če bi imel možnost, na tekmi ne bi nastopil, ker še nisem prišel k sebi in imam še kar nekaj težav s tem, da pridem v normalni  trenažni ritem. Tokrat sem v ozkem kanalu splaval dokaj slabo in prišel iz vode šele 28-ti izmed 80-ih tekmovalcev. Vendar je nato na kolesu nastala velika skupina, v kateri nas je bilo več kot 50, 48 sekund spredaj pa so bili vodilni trije (Schoeman, Nieschlad in Stimmel). Kolo sem tokrat odpeljal bolje in celo nekaj pomagal pri lovljenu, da sta se druga in naša tretja skupina združile. Vendar so bile noge na prehodu na tek težke in po pričakovanjih ni šlo kot tako kot ponavadi. Tako sem na teku še nekaj časa izgubil. Na koncu sem osvojil 30. mesto, in sicer z 2:02 min zaostanka za zmagovalcem Nieschlagom, ki je končal pred Schoemanom in Murrayem. Ekipno pa smo končali na 5. mestu. Sedaj me čakajo trije tedni treninga. Upam, da jih bom dobro izkoristil in dvignil pripravljenost pred naslednjimi dirkami celinskega in svetovnega pokala.«