Predstavitev in zgodovina

Športni klub 3K ŠPORT ima pestro zgodovino. Nastal je v letu 2004 iz želje in potrebe vseh po napredku in pridobivanju znanj in izkušen v vzdržljivostnih športih. Izvajamo programe v triatlonu, plavanju, teku, kolesarjenju, smučarskem teku za začetnike. Skrbimo pa  tudi za razvoj športnikov, ki imajo sposobnosti, želje in motivacijo stopiti na pot vrhunskega športa. Klub je posebej usmerjen v pripravo članov za nastope v triatlonu, kjer pokrivamo vse segmente od triatlone za vsakogar do IRONMAN distance.

Kratka zgodovina kluba

Klub se je rojeval par let, zelo previdno in povsem spontano. V začetku nas je bilo morda ducat, ki smo organizirano zaplavali. Ni minilo pol leta, ko smo se že zbirali na tekaških treningih. Tudi kolesarji so kmalu dobili svoj termin. Skupina je rasla, se družila, zabavala in predvsem pridno trenirala. Ugotovili smo, da bi bilo vsem nam in našim bližnjim lepše in lažje, če bi se z rekreacijo in športom ukvarjali skupaj. Ponudili smo programe za začetnike, skupno aktivno preživljanje prostega časa s športom.

Danes šteje klub že skoraj  150 članov, številka pa iz lata v leto raste. V zadnjih letih se je na račun povečane fluktuacije članov izoblikovala tudi skupina rekreativcev, ki je večkrat prisotna na triatlonih na kratke kot na triatlonih na srednje razdalje. Tudi zato se je klubska udeležba na tekmovanjih različnega ranga zelo povečala. Jedro triatlonskega dela kluba še vedno sestavlja skupina triatloncev-ironmanov, ki se udeležujejo tekmovanj na srednjih in daljših razdaljah, gotovo pa je, da je v klubu vedno dovolj posluha, tako za tekmovalce z visokimi tekmovalnimi cilji, kot tudi za vse nivoje rekreativcev.

Osnovni cilj kluba

Osnovni cilj 3K ŠPORTA slej ko prej ostaja ponuditi raznolike športne programe vsem starostnim kategorijam predvsem v vzdržljivostnih športih (triatlon, duatlon, akvatlon, zimski triatlon, tek na smučeh, tek, kolesarstvo, plavanje, orientacija, …). Pričakujemo, da bomo imeli vsak dan več privržencev in posnemovalcev.

3K Šport pred Trojkami 2012

Največji uspeh kluba

Preko 30 članov s končanim ironman triatlonom. Nenehno večanje števila aktivnih članov.

Največji uspeh posameznika v klubu

Redno uvrščanje naših članov na svetovno prvenstvo v IRONMAN triatlonu.

Programi vadbe

Organizirana vadba teka, plavanja, kolesarjenja. Možnost načrtovanja individualnih treningov. Uradne razpise si oglejte na tej povezavi. Na vse treninge, tako na skupinske, kot individualne, tako na treninge triatlona, kot na treninge katerekoli posamezne discipline, se lahko prijavite skozi celo sezono.

Termini vadbe

Tek

TOREK oktober-marec ob 17.00 uri; april in september ob 17:30; maj-avgust ob 18.00 uri
CETRTEK oktober-marec ob 17.00 uri; april in september ob 17:30; maj-avgust ob 18.00 uri
NEDELJA  december-april in september-oktober ob 9.00 uri; maj-avgust ob 8.00 uri

Plavanje

PONEDELJEK 20.00-21.30 in 20.00-22.00 (izkušeni); 21:00-22:00 (začetniki)
SREDA 20.00-21.30 in 20.00-22.00 (izkušeni); 21:00-22:00 in 20:00-21:00 (začetniki)
TOREK in PETEK  6.30 (6.00)-7.30

Kolesarjenje

PETEK 16:30; poleti 17:00
SOBOTA dopoldnevi po dogovoru (dolge ture)

Lokacije vadbe

Tek

Ljubljana – Večna pot, PST od Koseškega bajerja proti Livadi, Mostec, Rožnik.

zbirno mesto: Ljubljana – Parkirišče pri bivšem motelu Tikveš.

Plavanje

Ljubljana – Bazen Kodeljevo (poleti in pozimi)

Kolesarjenje

Barjanski krog, Smrečje, Črni Vrh, Pasja Raven, Logatec

zbirno mesto: Ljubljana – pokopališče Vič

Slogan kluba

Postati in ostati eno športno srce!